Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων

Νέα

Ανησυχία υπάρχει τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο για την καθημερινή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από τον κορωναϊό κινείται δυστυχώς αυξητικά καθώς και ο αριθμός των διασωληνωμένων, των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και αυτών που νοσηλεύονται σε μονάδες ειδικών λοιμώξεων.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι, η χαλαρότητα που επικράτησε τον προηγούμενο διάστημα, η μη συμμόρφωσης στην τήρηση των κανόνων ατομικής, η μη χρήση μάσκας και ο συγχρωτισμός σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις αποτέλεσαν το ιδανικό μίγμα για να εξαπλωθεί στην κοινότητα ο κορωναϊός.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τα μέτρα που ισχύουν ήδη εδώ καιρό αλλά και αυτά που τέθηκαν σε ισχύ σε πολλές περιοχές και αφορούν μεταξύ άλλων στη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο καθήμενοι στους χώρους διασκέδασης, θα αποτυπωθεί μια μείωση στον αριθμό των νέων ημερησίων κρουσμάτων.

Η μείωση εκτιμάται ότι θα είναι ορατή από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αν όλα φυσικά έχουν εξελιχθεί ομαλά. Στην αναμονή των αποτελεσμάτων όλοι οι ειδικοί καθώς από τον αριθμό των κρουσμάτων θα εξαρτηθούν και τα επιπλέον μέτρα αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

Ο πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων Παναγιώτης Ζώης μιλώντας στο ITV καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, τις αποστάσεις, να πλένει συχνά και καλά τα χέρια και να χρησιμοποιεί μάσκα στους κλειστούς αλλά ενίοτε και στους ανοιχτούς χώρους εάν δεν γίνεται διαφορετικά.
«Χρειάζεται προσοχή. Η τήρηση των μέτρων είναι προαπαιτούμενο για να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο κρίσιμο διάστημα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ