ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Με μεγάλη συμμετοχή και μέτρα ασφαλείας η εκδήλωση αλληλεγγύης

Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη το βράδυ,  η εκδήλωση αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προφύλαξη της υγείας των συμμετεχόντων.

Η κεντρική πλατεία ήταν χωρισμένη σε τμήματα με τραπέζια πάνω στα οποία οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει μπουκαλάκι αντισηπτικού. Όσοι εισέρχονταν στο χώρο είχαν την δυνατότητα να λάβουν δωρεάν μάσκα μιας χρήσης. Οι διοργανωτές αντί για τη λειτουργία μπαρ σέρβιραν όλους τους συμμετέχοντες αποτρέποντας οποιονδήποτε συγχρωτισμό.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Μυλωνά Αντιγόνη εκπαιδευτικό των λαϊκών μαθημάτων. Στην ομιλία της ευχαρίστησε όλους τους γιαννιώτες που με την συνδρομή τους στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων όλα αυτά τα χρόνια κατέστησαν δυνατή την λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων για τα παιδιά όλου του λαού.

Στη συνέχεια ακολούθησε αφιέρωμα στην Ηπειρωτική παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή δεκάδων μελών ηπειρωτικών μουσικών σχημάτων. Το αφιέρωμα που προετοίμασαν εκπαιδευτικοί των λαϊκών μαθημάτων ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής μουσικής των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών της Ηπείρου.  Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στα ξεχωριστά μουσικά κύματα της περιοχής των Ιωαννίνων, των Τζουμέρκων, του Πωγωνίου, του Σουλίου κ.ά. Μέσα από το μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα αναδείχθηκε η συνεισφορά μεγάλων μουσικών οικογενειών στη διάρκεια της νεότερης ιστορίας.

Την κεντρική εκδήλωση ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εξελίξεις καλώντας όλους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ