Ανεβαίνει η τουριστική κίνηση παρά την πανδημία

Νέα

Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία των Ιωαννίνων και σε γύρω περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς του Νομού ανεβαίνουν

Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία των Ιωαννίνων και σε γύρω περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς του Νομού ανεβαίνουν παρά το γεγονός ότι ανεβαίνουν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η ακύρωση των εγκαινίων του υποκαταστήματος  της Τράπεζας Ηπείρου στο Μέτσοβο ήρθαν μετά την έκρηξη κρουσμάτων στην ορεινή περιοχή που την ίδια ώρα αναμένει πολλούς επισκέπτες για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Η κλεισούρα του προηγούμενου διαστήματος αλλά και η ανάγκη του κόσμου να «δραπετεύσει» από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι δεδομένα αλλά την ίδια ώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους καθώς οι μετακινήσεις των κρουσμάτων …μετακινούν και την εικόνα της πανδημίας των εκάστοτε περιοχών.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ρωτήθηκε για την εικόνα ενόψει του τετραημέρου καθώς πολλοί έχουν ήδη φροντίσει να απουσιάζουν την Παρασκευή και να κολλήσουν το Σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρος Σουρέλης υπάρχουν ακυρώσεις που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων εκεί, ωστόσο, «τα κρούσματα στη δική μας περιοχή και ειδικά στα ξενοδοχεία είναι μεμονωμένα, ενώ τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όσα προβλέπονται για την διαχείριση κρουσμάτων».

Ανοδική η πορεία …χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση

Σε γενικές γραμμές, όπως ανέφερε,  μετά το τέλος του Ιουλίου η τουριστική κίνηση ήταν πολύ καλή και για την περιοχή μας καθώς μπόρεσαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να βρουν τους ρυθμούς προ πανδημίας.  Ο προορισμός των Ιωαννίνων και των άλλων περιοχών έχει ανοδική τάση και καταγράφεται στις κρατήσεις ενώ ήδη υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον για τα Χριστούγεννα.

Την ίδια ώρα οι ξενοδόχοι βλέπουν το μέλλον και θέτουν νέες βάσεις προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν την δυναμική της περιοχής και να την επεκτείνουν περισσότερο: «Πρέπει να το δούμε σοβαρά στο μέλλον. Γίνονται κινήσεις, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς μαζί. Πρέπει να αναζητήσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο που μπορεί να προωθήσει τα θέματα αυτά. Να δημιουργήσουμε έναν Οργανισμό, στα πρότυπα DMO, στα πρότυπα άλλων περιοχών. Θα πάμε σε λιγότερο από ένα μήνα στη Philoxenia και μέχρι τώρα δεν ξέρουμε ποιους θα δούμε, τι θα κάνουμε…είναι ένα “ραντεβού στα τυφλά”» ανέφερε ο κ. Σουρέλης δείχνοντας το δρόμο για τα επόμενα βήματα και στόχους που έχουν τεθεί από τους ξενοδόχους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ