Δια χειρός Ντούσκου άναψε ο βωμός στην Ακρόπολη

Νέα

Από τα χέρια του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο στην κωπηλασία Στέφανου Ντούσκου, άναψε ο βωμός στην Ακρόπολη

Από τα χέρια του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο στην κωπηλασία Στέφανου Ντούσκου, άναψε ο βωμός στην Ακρόπολη με το σύμβολο του Ολυμπισμού να στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα του από το εμβλητικότερο μνημείο της Αθήνας και της Ελλάδας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» παρέδωσε στον Στέφανο Ντούσκο, η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοϊας Αριάδνη Σπανάκη.

Τον συναντήσαμε στα Γιάννενα και μας μίλησε για την στιγμή αυτή που άναψε το βωμό. Μια μεγάλη στιγμή για έναν αθλητή που αποτυπώνεται για πάντα.

Στα 24 του χρόνια, ο Στέφανος Ντούσκος έφτασε και ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο κατακτώντας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Η μεγάλη επιτυχία του είναι μια επιβεβαίωση του ότι όποιος προσπαθεί πραγματικά και αφοσιώνεται στο στόχο του δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθεί. Αργά ή γρήγορα θα πετύχει!

Όμως μαζί με την επιτυχία και την καταξίωση αυξάνονται και οι υποχρεώσεις καθώς όλοι θέλουν να τον δουν, να του μιλήσουν, να τον φιλοξενήσουν σε εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Ο χρόνος όμως είναι περιορισμένος ειδικά όταν έχεις θέσει στόχους που απαιτούν προπόνηση και καθημερινή προετοιμασία.

«Δεν έχω αλλάξει, η καθημερινότητα άλλαξε»

Η ζωή του νεαρού Ολυμπιονίκη έχει αλλάξει πάρα πολύ καθώς μέσα σε λίγες ώρες έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον έχει αλλάξει η αναγνωρισιμότητα αλλά αυξήθηκαν κατακόρυφα οι υποχρεώσεις του. Μάλιστα, έχει απευθυνθεί σε εταιρεία που πλέον διαχειρίζεται πολλές από τις υποχρεώσεις του που συνδέονται με την επικοινωνία.

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται για αυτή την αλλαγή αλλά και για την δυσκολία διαχείρισης του προσωπικού του χρόνου υποστήριξε ότι όταν έρχεται στα Γιάννενα έχει την ευκαιρία να δει φίλους του αλλά και την κοπελιά του που επίσης προέρχεται από τον χώρο της κωπηλασίας.

«Παραμένω προσηλωμένος στον στόχο μου για τους επόμενους αγώνες. Προσπαθώ να μην αποσπάται η προσοχή μου από τον στόχο που έχω θέσει» τονίζει ο Ολυμπιονίκης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ