Αναστολή εντός και εκτός… για τις σχολικές εκδρομές

Νέα

Για την αναστολή των σχολικών εκδρομών, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά του κορωναϊού, μίλησε Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κ. Καμπουράκης.
Ο κ. Καμπουράκης ξεκαθάρισε ότι όλα τα σχολεία της Ηπείρου λειτουργούν κανονικά, εκτός από ένα σχολείο στην Πρέβεζα, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.
Όλες οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας αναστέλλονται για τις δύο επόμενες εβδομάδες. Επίσης, οι αθλητικοί αγώνες θα εξετάζονται κατά περίπτωση, ενώ για οτιδήποτε νεώτερο θα υπάρξει ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Περιορισμένες εκδρομές και ξεναγήσεις
Όσον αφορά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, ο κ. Καμπουράκης ανέφερε πως διεξάγονται ομαλά μιας και δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, κάποια οδηγία που να τις απαγορεύει.
Αυτό που συνιστά τόσο ο κ. Καμπουράκης, όσο και ο Σύλλογος Γονέων είναι πως πρέπει να περιοριστούν με μέτρο οι επαφές που έχουν οι μαθητές και γι’ αυτό το λόγο θα αποφευχθούν και οι σχολικοί περίπατοι, αφού συνήθως, πηγαίνουν σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός.
Τέλος, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής αλλά και στην ψυχραιμία που οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε προκειμένου να μην επικρατήσει πανικός: «Να στηρίξουμε όσο μπορούμε την προσπάθεια της ιατρικής κοινότητας. Είναι μία κρίση και για τη δημόσια υγεία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κορωναϊό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπουράκης.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ