400.000 χιλ. άνθρωποι έλαβαν υπηρεσίες υγείας

Νέα

Ιατρικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 400.000 πολίτες προσέφερε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής Βασίλης Τσίκαρης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία χιλιάδες πολίτες έλαβαν υπηρεσίες υγείας ευχαριστώντας παράλληλα ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που ξεπερνούν τα όρια τους για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους ασθενείς που περνούν την πόρτα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα της Ελλάδας και είναι αναμφίβολά η «ναυαρχίδα» στη Δυτική Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο διοικητής βρίσκονται σε εξέλιξη έργα επέκτασης και απόκτησης και ανανέωσης εξοπλισμού που ξεπερνούν τα 17 εκ. ευρώ ενώ αναμένεται να αποκτηθούν σύγχρονα μηχανήματα και στους τομείς της νευροχειρουργικής και του αιμοδυναμικού ενώ προχωρούν και ωριμάζουν μελέτες που έχουν να κάνουν με αναβαθμίσεις χώρων αλλά και συνολικά με επεμβάσεις- όπως στο ΤΕΠ για παράδειγμα, που είναι απαραίτητες και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Ο κ. Τσίκαρης ευχαρίστησε τους ανθρώπους των Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς ο φόρτος εργασίας τους είναι μεγάλος και χρειάζεται να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να «τρέξουν» μελέτες και παρεμβάσεις.
Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του ΠΓΝΙ ξεπερνά τα 100 εκατ. εκ των οποίων τα μισά είναι λειτουργικά έξοδα. Εξ αυτών η φαρμακευτική δαπάνη το 2018 ξεπέρασε τα 22 εκατ. και μεγάλο μέρος αυτής δαπανάται για σύγχρονα ογκολογικά και αιματολογικά φάρμακα. Δαπάνη που ήταν αυξημένη κατά 2,2 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Εξίσου σημαντική είναι και η είδηση που αφορά του τοκετούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυξήθηκαν οι γυναίκες που γέννησαν τα παιδιά τους με φυσιολογικό τοκετό σε σχέση με εκείνες που έκαναν καισαρική τομή. Ο κ. Τσίκαρης εμφανίστηκε ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη που καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία.

Επαναλειτουργεί πισίνα και Φυσικοθεραπευτήριο
Στο μεταξύ, από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, το Φυσιοθεραπευτήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα επαναλειτουργήσει, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων παρεμβάσεων. Η πισίνα διαστάσεων 7,5 επί 14 m, η μοναδική εν λειτουργία τέτοιου μεγέθους πισίνα σε Δημόσιο Νοσοκομείο στη χώρα.
Η αναβάθμιση των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (κυκλοφορητές, φίλτρα ενεργού άνθρακα, σύστημα αυτόματης χλωρίωσης) και η τοποθέτηση τελευταίας τεχνολογίας οζονιστήρα, διασφαλίζει υψηλής ποιότητας νερό, που υπόκειται σε τακτικό έλεγχο και του οποίου η θερμοκρασία διατηρείται σταθερά στους 33~34 βαθμούς Κελσίου.
Οι υπηρεσίες Υδροκινησιοθεραπείας που, στη φάση αυτή, μπορούν να παρασχεθούν, αφορούν σε: αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα, στεοαρθρίτιδες, μετατραυματικά περιστατικά.