ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ: Η μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου σε μια εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή της, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2019» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στις 10.00 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη», είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.
Με τη συμμετοχή για φέτος, εκατό και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 3.000 χορευτές, πλήθους Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών.
Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα τραγούδια, συνθέτουν το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της «Πίτας του Ηπειρώτη».
Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτελούν οι «Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο», που εδώ και 9 χρόνια ενσωματώθηκαν στην «Πίτα του Ηπειρώτη», αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους.
Φέτος οι Ηπειρώτες, καλωσορίζουν την Γενική Συνομοσπονδία Επτανησίων Ελλάδος και τους Επτανησιακούς αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής, που με πάνω από τριακόσιους χορευτές και με συντονιστή τον χοροδιδάσκαλο Νίκο Τριανταφύλλου, θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Επτανησιακούς χορούς.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο.