171 κιλά κάνναβης σε μία μέρα

Νέα

Πάνω από 171 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν την Κυριακή ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα κατηγορούμενα για διακίνηση.

Στην πρώτη υπόθεση συνελήφθη ένας 20χρονος αλλοδαπός στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας για μεταφορά στην σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, που συνέλαβαν τον 20χρονο στην Επαρχιακή Οδό Παλαμπά – Μαυρονερίου (περιοχή Μαυρονέρι Θεσπρωτίας) που μετέφερε 116 κιλά και 110 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 116 κιλά και 110 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών, το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού που αναζητείται και τρία κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

 

Διακινητές μέλη εγκληματικής ομάδας

Ακόμη, οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Έλληνα και μία 27χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος και η 27χρονη, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο των αποσκευών, 22 ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 46 κιλών και 385 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 46 κιλά και 385 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου δράστη και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

Μετέφερε ναρκωτικά με μοτοσικλέτα

Στην τρίτη υπόθεση, συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ένας 25χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που έκαναν έλεγχο σε δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό τον 25χρονο και βρήκαν στην κατοχή του ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε 9 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4 κιλών και 740 γραμμαρίων.

Επίσης, σε παρακείμενο σημείο, βρέθηκε και κατασχέθηκε και άλλος ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε άλλα 9 δέματα, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4 κιλών και 600 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, στην παραπάνω περιοχή, εντοπίστηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, ιδιοκτησίας του 25χρονου, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβάσει τη μοτοσικλέτα και τις ναρκωτικές ουσίες.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 18 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9 κιλών και 340 γραμμαρίων, δίκυκλη μοτοσικλέτα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος με νάιλον σακούλες, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.