Τους Τρείς Ιεράρχες τιμά το Πανεπιστήμιο

Εκδηλώσεις

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, εκδήλωση η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει η κυρία Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Θεολογία και Επιστήμη κατά τους Τρεις Ιεράρχες. Μία σύγχρονη πρόκληση εν μέσω πανδημίας».

Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά το περασμένο έτος, καθώς και απονομή βραβείου στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη. Στη συνέχεια, μετά από απόφαση του Πρυτανικού Συμβούλιου θα απονεμηθεί έπαινος στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, φοιτητή του Τμήματος Ιατρικής, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Απολυτίκιο Τριών Ιεραρχών, ήχος α΄ (Κωνσταντίνου Πρίγγου)

Απολυτίκιο Τριών Ιεραρχών, ήχος  β΄ (Κωνσταντίνου Πρίγγου)

Δόξα του Εσπερινού Τας μυστικάς, ήχος πλ. β΄ (Πέτρου Λαμπαδαρίου)

Δόξα Ν΄ Ψαλμού Εξεχύθη η χάρις, ήχος πλ. β΄ (Πέτρου Λαμπαδαρίου)

Δόξα των Αίνων Σήμερον αι ψυχαί των γηγενών, ήχος β΄ (Πέτρου Λαμπαδαρίου)

Καταβασίες της εορτής της Υπαπαντής, ήχος γ΄ (Ιωάννου Πρωτοψάλτου)

 

Χορός ψαλτών Τμήματος Μουσικών Σπουδών:

Βαλλιανάτος Γιώργος

Βελεγράκης Μιχάλης

Γαλάνης Αλέξης

Καμάτσος Γιώργος

Κούλελης Νικόλας

Κούρτης Ανδρέας

Κυρατσούς Ηλίας

Ναθαναήλ Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Νικόλας

Πλαστήρας Γιώργος

Τοπούζογλου Παύλος

Φούκας Ανδρέας

Χοράρχης: Νίκος Ανδρίκος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Τέλος, την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου και ώρα 9:30, θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο των Ευεργετών και Διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των Μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).