Η ποιητική χρήση του σώματος σε ένα σεμινάριο

Εκδηλώσεις

Το Politheatro | performing arts φιλοξενεί για ακόμα μια φορά τον Αριστοτέλη Μαγουλά, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τον τίτλο: “Poetic Boby” (Ποιητικό Σώμα).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 και την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο τέχνης Politheatro | performing arts (Δημάρχου Ιωαννίδη 4). Η διάρκεια του θα είναι από τις 6 μέχριω τις 10 το βράδυ. Κόστος: 50 ευρώ | 40 ευρώ για μαθητές & φοιτητές.
Πρόκειται για ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την ποιητική του σώματός τους ενώ προηγούμενη εμπειρία δεν θεωρείται απαραίτητη.
Το «poetic body» δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους ερμηνευτή – ποιητή μέσω της εξερεύνησης και τον καθοδηγούμενο βιωματικό αυτοσχεδιασμό. Ταυτόχρονα αναλύει την τεχνική διαδικασία και την πρακτική λειτουργία του ποιητικού σώματος ως μέσο, καθώς και τους τρόπους προσέγγισης αυτού.
Ο ερμηνευτής καλείται να σωματοποιήσει φράσεις από δοσμένα ποιήματα, παίρνοντας τροφή από τα ερεθίσματα της φύσης, τις αισθήσεις, τα χρώματα, τις έννοιες, τη δυναμική ενέργεια του χώρου και του χρόνου, από τον ίδιο του τον εαυτό.
Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν το ενδότερο ψυχικό όραμά τους, στην εξώτερη σωματική τους ποιητική, με τρόπο λειτουργικό ώστε να μπορεί να αποδοθεί και παραστατικά.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2651003492/6955416236 ηλεκτρονικά στο [email protected] και στη σελίδα στο facebook Politheatro Ioannina.