Επιμνημόσυνη δέηση των θυμάτων του βομβαρδισμού της Άρτας

Εκδηλώσεις

Με μια σεμνή λειτουργιά, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, η επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα από τον βομβαρδισμό της Άρτας

Με μια σεμνή λειτουργιά, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, η επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα από τον βομβαρδισμό της Άρτας την 19η, 20η και 21η Απριλίου του 1941, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, και συγκεκριμένα του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νίκου Λιόντου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χριστόφορου Σιαφάκα. Μια εκδήλωση την οποία η Δημοτική Αρχή σκοπεύει, να καταστήσει πλέον θεσμό και κάθε χρόνο να τιμάτε με ιδιαίτερο σεβασμό και επισημότητα.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελείται κάθε χρόνο βάσει και της πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αρταίων, για την ανάπαυση των ψυχών, των αθώων θυμάτων από τον τριήμερο βομβαρδισμό της Άρτας, την πρώτη Κυριακή πριν τις 19 Απριλίου κάθε έτους ως ημέρα μνήμης και τιμής των αθώων αυτών θυμάτων. Αν η Κυριακή αυτή τυγχάνει να είναι Κυριακή του Πάσχα, τότε η μέρα μνήμης να μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή.

Το πρώτο θύμα από βομβαρδισμό στην Άρτα έπεσε η δεκαοχτάχρονη Κωνσταντίνα Ντούντα την στιγμή που μάζευε ξύλα στον Άραχθο, όταν οι Ιταλοί αεροπόροι είδαν από ψηλά τον Άραχθο και πίστεψαν ότι πρόκειται για σιδηροδρομική γραμμή, οπότε έσπευσαν να την καταστρέψουν.