Έκλεψε τις εντυπώσεις η Πωγωνίσια Φορεσιά

Εκδηλώσεις

Έκλεψε τις εντυπώσεις η ομορφιά της Πωγωνίσιας Φορεσιάς στο 17ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας & Θράκης

Έκλεψε τις εντυπώσεις η ομορφιά της Πωγωνίσιας Φορεσιάς στο 17ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας & Θράκης στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, αφιέρωμα στην τοπική ενδυμασία.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα και παρουσία του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών η αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε, με το σεβασμό που τους αξίζει, την Πωγωνίσια Φορεσιά και την παράδοση της περιοχής.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Γιούνης που δήλωσε συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια του Δήμου να διαδοθεί ο πολιτισμός και η παράδοση του Πωγωνίου μέσω του αφιερώματος στην Πωγωνίσια Φορεσιά ενώ ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος υπογράμμισε ότι το αφιέρωμα θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στα στοιχεία που συνθέτουν την Πωγωνίσια Φορεσιά αναφέρθηκε με την αναλυτική της παρουσίαση η κ. Λευκή Νόννη – Βλάχου, φιλόλογος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μάνης.

Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους της ζυγιάς του Τάκη Λούκα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ