12 εκατομμύρια ευρώ για τις εκκρεμότητες διανοίξεων δρόμων

Τοπικά

Πλήρη και αναλυτική εικόνα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με διανοίξεις δρόμων εκεί όπου έχει γίνει εισφορά σε γη έχει για πρώτη φορά ο δήμος Ιωαννιτών.

Πρόκειται για μία μεγάλη εκκρεμότητα πολλών ετών προς τους πολίτες διαφόρων πολεοδομικών ενοτήτων. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται σε δύο μελέτες που εκπονήθηκαν και η παραλαβή τους εγκρίθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

-Η πρώτη μελέτη αφορά στις περιοχές των Ρυμοτομικών Σχεδίων Νέας Ζωής και Καρδαμιτσίων.

-Η δεύτερη μελέτη αφορά στις περιοχές των Ρυμοτομικών Σχεδίων Κάτω Νεοχωρόπουλου, Σεισμοπλήκτων και Κατσικά.

Οι δύο μελέτες καταγράφουν λεπτομερώς τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις οδικές υποδομές όπως και την κοστολόγησή τους. Η Δημοτική Αρχή το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδώσει τις μελέτες στις Κοινότητες και τους Συλλόγους των περιοχών αυτών ενώ θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι.

«Από τον Δήμο έγινε μία ολοκληρωμένη δουλειά με σκοπό να αποτυπωθεί με απόλυτη ακρίβεια η κατάσταση στις συγκεκριμένες πολεοδομικές ενότητες. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες ο Δήμος χρωστάει στους πολίτες. Κι αυτό δεν προέκυψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά έρχεται από δεκαετίες πίσω. Εκτίμηση της δικής μας δημοτικής αρχής είναι ότι οφείλουμε να αποδώσουμε στους πολίτες αυτό που δικαιούνται. Η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα κληθεί να πάρει την απόφαση» ανέφερε  ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μελετών το κόστος για τα υπόλοιπα δρόμων στις συγκεκριμένες περιοχές ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.