ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC – Ο απολογισμός μιας επιτυχημένης χρονιάς

Αθλητικά

Η χρονιά σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά τμήματα του ΠΑΣ Γιάννινα WBC έκλεισε με την ομάδα να είναι απόλυτα ικανοποιημένη. Παρά την πικρή, τελευταία γεύση που άφησε η ήττα στο μπαράζ ανόδου για την Α1 Εθνική κατηγορία, η χρονιά για την γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν παύει να είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου.

Ο απολογισμός των 18 νικών και 4 μόλις ηττών και η κατάληψη της 2ης θέσης στον Β’ όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει η ομάδα. Αξιοσημείωτη είναι η πορεία στον 2ο γύρο, όπου σε 11 παιχνίδια η ομάδα είχε 10 νίκες και μία μόλις ήττα.

Με την ομάδα να πατάει γερά στα πόδια της και να αποκτά όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και με την συμπαράσταση ολόκληρης της πόλης που αγκάλιασε την προσπάθεια των κοριτσιών, έφτασε ένα βήμα πριν την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Άκρως επιτυχημένη ήταν η χρονιά και στα τμήματα υποδομών. Η ομάδα των Παγκορασίδων Α’ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της ΕΣΚΑΒΔΕ, όπου ηττήθηκε από την ομάδα της Λευκάδας, την ίδια ώρα που η Β’ ομάδα των Παγκορασίδων έπαιρνε αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες.

Η ομάδα των Κορασίδων έφτασε μέχρι τον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ, όπου ηττήθηκε από την ΦΙΜΠΑ Πήγασος, ενώ οι Νεανίδες αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στην ΕΣΚΑΒΔΕ, φτάνοντας στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη (1 νίκη και 3 ήττες).

Τέλος, η Β’ ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΚΑΒΔΕ παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, ενώ έδωσε στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές εμπειρίες και συμμετοχή στις κορασίδες της ομάδας.

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια και την πορεία θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να βάλουμε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στην συνεργασία που συνάψαμε με το City of Leeds Basketball Foundation, για τέσσερα χρόνια από το 2019 μέχρι το 2022 με στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά της ομάδας τόσο στο μπασκετικό, όσο και στο ακαδημαϊκό τους μέλλον.

Το φίλαθλο κόσμο της πόλης και του ΠΑΣ Γιάννινα για τις συγκινητικές στιγμές που μας πρόσφερε απλόχερα μέσα από την ανιδιοτελή του αγάπη, με αποκορύφωμα την συμπαράσταση 500 και πλέον ατόμων που ταξίδεψαν στον αγώνα μπαράζ στην Πάτρα –

Τέλος, τους χορηγούς της ομάδας που πίστεψαν στην προσπάθειά μας», σημειώνει η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

«Τη φετινή χρονιά την βλέπουμε ως την αρχή για κάτι πολύ σπουδαίο. Ήδη ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και πλέον ο μοναδικός στόχος θα είναι η άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία! Η ένταξη του Γιώργου Μάστακα στο διοικητικό team από τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε τεράστια ώθηση και έδειξε τον δρόμο της επιτυχίας, και πλέον τα όνειρα της ομάδας αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά», καταλήγει.