Ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια του ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Τοπικά

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φυσικά με απαραίτητη την χρήση προστατευτικής μάσκας για τον οδηγό και τους επιβάτες να είναι πλέον υποχρεωτική στις μετακινήσεις έγινε η επανεκκίνηση και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Τη Δευτέρα το πρωί, ξεκίνησαν εκ νέου τα δρομολόγια για πολλούς προορισμούς μεταξύ των οποίων η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν ήταν πολύς αλλά αυτό φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αλλάξει καθώς σιγά σιγά όλοι προσαρμοζόμαστε στην νέα πραγματικότητα λήψης μέτρων και περιορισμού της ανησυχίας.

Ο οδηγός του λεωφορείου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα λέγοντας ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που θέτει η Πολιτεία ώστε να αισθάνονται όλοι ασφαλείς και να επιστρέψουν στην χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στο μεταξύ, όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους.

Επίσης, ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες συστήνεται δε να τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβασή τους.

Οι πάροχοι υπηρεσιών σε όλους τους τομείς οφείλουν:

Να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας.

 

 

 

 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ