Τελούν εν αναμονή των οδηγιών για το άνοιγμα

Τοπικά

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γνωστοποίησε οδηγίες για το πώς θα ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι.

Σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να τηρείται η απόσταση μεταξύ των αθλούμενων ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα υγιεινής.

Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20΄ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ.

Προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, που βρέθηκε μαζί με τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στη Λιμνοπούλα προκειμένου να δουν πως κινούνται οι εργασίες ανακαίνισης των χώρων, έχουν οι αθλητές προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων ενώ αναμένουν να λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες για την χρήση των χώρων από το κοινό.

Δεκάδες εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΕΑΚΙ για το πότε θα ανοίξουν για το κοινό οι χώροι άθλησης.

Ετοιμάζονται για συνάντηση με τον υπουργό

Ο κ. Κολόκας ξεκαθάρισε ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα και θα τηρηθούν οι οδηγίες ευλαβικά ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα θα πρέπει κάνουν όσοι θα έρχονται για άθληση στους δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, στάθηκε στην ανακαίνιση που γίνεται όλο αυτό το διάστημα στις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας όπου αλλάζουν πολλά πράγματα και σύντομα η εικόνα θα είναι διαφορετική και σαφώς καλύτερη.

«Βρήκαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αλλαγές που ήταν απαραίτητες καθώς αυτό το διάστημα και εξαιτίας της καραντίνας, οι αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί και έτσι δεν προκαλούμε ζητήματα σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία. Στο επόμενο διάστημα θα πάμε στην πρωτεύουσα προκειμένου να έχουμε συναντήσεις στο Υπουργείο για την προώθηση μιας σημαντικής πρότασης για την αναβάθμιση συγκεκριμένων χώρων στη Λιμνοπούλα αλλά και για να θέσουμε στον υπουργό και πάλι το θέμα του δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου. Η πόλη μας έχει ανάγκη από χώρους άθλησης και από αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις» είπε ο κ. Κολόκας.

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ