Β. Κοντοζαμάνης: «Ανυπομονώ να κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου»

Τοπικά

Την εμπειρία του από τον εμβολιασμό αλλά και την ανυπομονησία του να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου, περιέγραψε εξερχόμενος από το γραφείο του Περιφερειάρχη, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης στον σύντομο διάλογο παρουσία των δυο βουλευτών του Νομού Σταύρου Καλογιάννη και Μαρίας Κεφάλα, διηγήθηκε γιατί αποφάσισε να έρθει στα Γιάννενα, όπου σπούδασε, για να κάνει το εμβόλιο. Μίλησε για τους δεσμούς του με δυο ανθρώπους: τον αείμνηστο Γλάρο αλλά και τον μετέπειτα πρύτανη τον Βασίλη Μασσαλά. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ο εμβολιασμός ήταν ο ίδιος όπως όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που έχουμε κάνει όλοι μας καλώντας τους πολίτες, όταν έρθει η ώρα του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, να πράξουν το ίδιο! 

Στο μεταξύ, συζήτησε με τον περιφερειάρχη τα όσα έχουν γίνει αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε στην μακρόχρονη γνωριμία του με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, για να προσθέσει ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που τον συναντά με τη θεσμική του ιδιότητα:

«Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Όλες οι αρχές του τόπου, όλες οι υπηρεσίες έχουν ενώσει δυνάμεις ώστε να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντική και ανεκτίμητη η βοήθεια της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε{…}. Χρέος μας είναι να τηρήσουμε τα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας και να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα βγούμε νικητές από την πανδημία», ανέφερε για να καταλήξει: «Χρέος μας είναι να παραμείνουμε ασφαλείς, να τηρούμε τα μέτρα και να κάνουμε το εμβόλιο, που είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στη διαχείριση αυτής της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε πολίτης να κάνει το εμβόλιο για προστατέψει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους δικούς του ανθρώπους» υπογράμμισε. 

Ο κ. Καχριμάνης, τόνισε ότι έγινε «μια συζήτηση για το πως οργανωθήκαμε όλοι μαζί, από τα νοσοκομεία μέχρι τους πάντες. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία, σύνεση και σκέψη θα πάμε καλά», συμπληρώνοντας ότι «όταν θα δοθεί το σύνθημα θα κάνουμε κι εμείς το εμβόλιο». 

 

«Ας ακούσουμε τον γιατρό και μετά τον δήμαρχο»

 

Λίγη ώρα αργότερα πέρασε την πόρτα του δημαρχείου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών κατά του Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία.

«Στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε τακτική συνεργασία. Οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης συνέβαλαν τα μέγιστα για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στα Γιάννενα, να είμαστε δηλαδή σήμερα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είμαι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση για τον εμβολιασμό γιατί αυτό το κάνει πρώτα ως γιατρός. Ας ακούσουμε τον γιατρό και μετά τον δήμαρχο…», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Ο Δήμαρχος τόνισε για ακόμη μια φορά την σημασία του εμβολίου που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για επιστροφή στην κανονικότητα.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Υφυπουργό Υγείας και για άλλα θέματα της περιοχής και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Ο δήμος μας θα βοηθήσει με κάθε μέσο στην ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου έχει συγκροτηθεί επιτροπή με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον εμβολιασμό αλλά και την συνδρομή για την ανάπτυξη της διαδικασίας όπου κριθεί απαραίτητο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Σταύρος Καλογιάννης καθώς και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ