Το νέο Κλειστό και οι νέες χρήσεις στο Αγρόκτημα Κατσικά

Τοπικά

Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης παρουσίασε τον βασικό σχεδιασμό για τη νέα εγκατάσταση καθώς και τις δράσεις στο χώρο της πρώην Γεωργικής Σχολής

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν εκείνα που πρώτα ενημερώθηκαν από τον περιφερειάρχη Ηπείρου για τις προθέσεις και ουσιαστικά τις αποφάσεις και τον σχεδιασμό που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια αναφορικά με την χωροθέτηση του Κλειστού Ξιφασκίας στις εγκαταστάσεις της πρώην ΔΕΛΙ στα όρια της Τ.Κ Ανατολής του δήμου Ιωαννιτών.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή, και κατόπιν σχετικών ερωτημάτων, ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο που σχεδιάζεται να χωροθετηθεί το Κλειστό είναι διακριτό από το υπόλοιπο Αγρόκτημα Κατσικά, που έχει παραχωρηθεί από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου για 35 χρόνια, είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος τουρισμού και αθλητισμού, ενώ δίπλα του υπάρχουν κατοικίες. Πρόσθεσε, ότι το μόνο που θα απαιτηθεί για την εγκατάσταση του Κλειστού είναι η καθ’ ύψος υπέρβαση, (σ.σ το ύψος του Κλειστού είναι 23 μέτρα!) όπως θα γινόταν όμως σε οποιοδήποτε σημείο του λεκανοπέδιου χωροθετούνταν και τοποθετούνταν.

Ο κ. Καχριμάνης στην ίδια συνεδρίαση, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, για την επέκταση της Γεννηματά και την κατασκευή του Μεγάλου δακτυλίου της πόλης υποστήριξε, πως ένα τμήμα της διέρχεται από το Αγρόκτημα Κατσικά και πως προβλέπεται η κατασκευή κυκλικού κόμβου, για τον οποίο έχουν γίνει οι απαιτούμενες γεωλογικές μελέτες.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ακόμη, ότι στο Αγρόκτημα του Κατσικά σχεδιάζεται η λειτουργία Αγοράς Παραγωγών, είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης, ενώ στόχος είναι να μετατραπεί σε έναν επισκέψιμο χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόσθεσε ακόμη ότι η περιφέρεια – πέραν των άλλων ενεργειών της – έχει αναλάβει τον καθαρισμό, συντήρηση των μονοπατιών και γενικά τον ευπρεπισμό του χώρου  για την πρόληψη και τυχόν πυρκαγιών, έργο που της είχε ανατεθεί πριν ακόμη της διατεθεί η έκταση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θα γίνει ο ανισόπεδος κόμβος στη Νιάρχου

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Οικον. Επιτροπής, για την πρόοδο των εργασιών στη λεωφόρο Νιάρχου, οι οποίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό, ενώ εξετάζονται και διάφορα αιτήματα. Ένα από αυτά αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Ηπείρου, και συγκεκριμένα πρόκειται για την εξέταση του αιτήματος κατάργησης του ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Νιάρχου με την περιφερειακή οδό. Όπως προέκυψε, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγής της μελέτης, καθώς ο σκοπός της κατασκευής του συγκριμένου ανισόπεδου κόμβου είναι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των οχημάτων προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο αντίστοιχα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ