ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΩΓΩ ΓΙΩΤΗ – Νέο γραφείο Τουρισμού

Τοπικά

Κερδίζει τις εντυπώσεις και τα βλέμματα ο νέος χώρος όπου στεγάζεται το γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο χώρος του ισόγειου του κληροδοτήματος Γεωργίου Μουλαϊμίδη ανακαινίστηκε πλήρως ενώ έχουν διατηρηθεί και αναδειχτεί όλα τα στοιχεία του κτιρίου.
Όπως εξήγησε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα κληροδοτήματα, Γωγώ Γιώτη, οι δυο χώροι στο ισόγειο του κτιρίου ενοποιήθηκαν και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για τις ανάγκες της Υπηρεσίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων μελέτη.
«Πλέον έχουμε έναν λειτουργικό χώρο για το γραφείο Τουρισμού αλλά και για τους πολίτες, δίνοντας λύση και στο θέμα της προσβασιμότητας ΑμεΑ, τοποθετώντας ειδική ράμπα στην γωνιακή πρόσοψη η οποία καθίσταται πλέον η κύρια είσοδος», τόνισε αρχικά η κ. Γιώτη.
Οι εργασίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν εκτός από την κατασκευή ράμπας για πρόσβαση ΑμεΑ, την αντικατάσταση της παλιάς ξύλινης πρόσοψης, την επένδυση της εσωτερικής τοιχοποιίας, την επιλογή κατάλληλων χρωμάτων, μετά από υπόδειξη των συντηρητών, τη δημιουργία υγρού και αποθηκευτικού χώρου καθώς και τις καθαιρέσεις αυθαιρέτων κατασκευών στον αύλειο χώρο.
Σύμφωνα με την κ. Γιώτη, ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στον πρώτο όροφο του κτιρίου, μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις των απαιτούμενων διαδικασιών, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ανακοινώσεις για θέματα κληροδοτημάτων

Δοθείσης της ευκαιρίας η κα. Γιώτη αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν το τμήμα κληροδοτημάτων.
Όπως έκανε γνωστό η Διαχειριστική επιτροπή κληροδοτημάτων αξιολόγησε τις 8 αιτήσεις υποτροφιών από το κληροδότημα Ελ. Μπάρκα το οποίο φέτος θα ενισχύσει 6 φοιτητές με το συνολικό ποσό των 60.000. Να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμού του 2019 το ύψος του συνολικού ποσού για τον ίδιο αριθμό υποτροφιών αυξήθηκε στις 72.000 ευρώ, μετά από εισήγηση της κ. Γιώτη και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Παράλληλα, η κ. Γιώτη σημείωσε πως με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ, μέσω προγράμματος, την διαμόρφωση του κτιρίου – κληροδοτήματος της Ελένης Αλεξάνδρας Γκαστή που βρίσκεται επί της οδού Κάνιγγος 1ΒΓ για να δημιουργηθεί κέντρο ευφυούς επιχειρηματικότητας.
Μια απόφαση της Δημοτικής Αρχής που, όπως τόνισε η κ. Γιώτη, θα συμβάλει σημαντικά και την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Τέλος, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκαν στο Εφετείο Ιωαννίνων δύο αιτήσεις για αλλαγή σκοπού του κληροδοτήματος Αγλαΐας Χαράλαμπους και για την αλλαγή όρων σε αυτό της Φερενίκης Καλούδη, για τις οποίες αναμένονται οι αποφάσεις.