Θέμα χρόνου η λειτουργία του mega εμβολιαστικού

Τοπικά

Τα κλειδιά του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας γνωστό ως ΠΕΔΥ, παρέλαβε την Παρασκευή το μεσημέρι, μετά από απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Νίκος Κατσακιώρης. 

Σκοπός της παραχώρησης η λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου για την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της πανδημίας της Covid-19.  

Ο διοικητής έφτασε στο κτήριο συνοδευόμενος από τον διευθυντή των ΤΕΠ του ΠΓΝΙ Θανάση Κιτσάκο και από υπηρεσιακούς παράγοντες και κατευθύνθηκε στο εσωτερικό όπου τον περίμεναν υπάλληλοι και άλλοι παράγοντες προκειμένου να γίνει η αυτοψία και η σχετική καταγραφή εντός του κτηρίου και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την λειτουργία του Mega εμβολιαστικού κέντρου. Λίγο αργότερα πήγε στο κτήριο και ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπύρος Δερδεμέζης. 

Το κτήριο θα αξιοποιηθεί άμεσα και μόνο ως εμβολιαστικό κέντρο με χρονικό ορίζοντα ενός έτους! 

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο πόσες γραμμές εμβολιασμού θα διαθέτει και πόσες γραμμές θα μετακινηθούν από τα νοσοκομεία στο συγκεκριμένο κτήριο.  

Το μόνο που είναι ξεκαθαρισμένο είναι ότι στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο θα γίνονται εμβολιασμοί μόνο της εταιρείας Pfizer. 

Οι πληροφορίες λένε ότι θα μεταφερθούν στο εμβολιαστικό κέντρο, εμβολιαστικές γραμμές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις για την μετακίνηση προσωπικού από τα δυο νοσοκομεία ενώ ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις από πλευράς των υγειονομικών για τη στελέχωση και τη λειτουργία. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες εντός και εκτός του κτηρίου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί. Τις εργασίες θα κάνει η Πολιτική Προστασία που έχει την αρμοδιότητα για τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν κυρίως στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η 6η ΥΠΕ θα έχει το κτήριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας κυριότητας του ΕΟΔΥ- μόνο για ένα χρόνο προκειμένου να εξυπηρετηθεί η επιτακτική ανάγκη της εμβολιαστικής κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού των Ιωαννίνων και την εν γένει προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ