Παρασκεύαζαν αλκοολούχο ποτό στα κελιά των φυλακών Ιωαννίνων

Νέα

Δεύτερο περιστατικό σε λίγους μήνες, με εντοπισμό μη επιτρεπόμενων αντικειμένων στο εσωτερικό των φυλακών

17 λίτρα με αυτοσχέδιο αλκοολούχο παρασκεύασμα, καθώς επίσης τρία κινητά τηλέφωνα και δύο φορτιστές, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την Παρασκευή κατά την έκτακτη έρευνα στα κελιά του σωφρονιστικού καταστήματος Ιωαννίνων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Άμεσα ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές και η Αστυνομία που διενεργεί την προανάκριση, ενώ όπως προβλέπεται, εξελίσσεται και ο πειθαρχικός έλεγχος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, όπου το σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων βρίσκεται στο επίκεντρο εσωτερικής έρευνας αφού τον Μάρτιο η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, εξακρίβωσε την δράση εγκληματικής ομάδας που διευκόλυνε την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στο σωφρονιστικό κατάστημα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

Κατά την επιχείρηση τότε είχαν συλληφθεί δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας έγκλειστος, όπως και τρεις ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις έγκλειστοι των φυλακών και άλλοι τρεις ιδιώτες.

Όπως είχε ανακοινωθεί η εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2020 ενέχεται σε τέσσερις περιπτώσεις εισαγωγής κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στο σωφρονιστικό κατάστημα έναντι αμοιβής.