ΘAN. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-Αύξηση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Τοπικά

Επιστρέφουν στον παραδοσιακό τρόπο θέρμανσης με πετρέλαιο οι καταναλωτές μετά την μεγάλη αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να ανάψουν τα καλοριφέρ, παρά να ζεσταθούν με air-condition, σόμπες και άλλα θερμαντικά σώματα που τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα. Η προτίμηση αυτή αποτελεί σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Θανάση Παπαδόπουλο έναν βασικό λόγο που έδωσε ώθηση στις παραγγελίες πετρελαίου.

Ένας ακόμη παράγοντας, που οδήγησε στην αύξηση των παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης, αποτελεί και ο φόβος των καταναλωτών για ισχυρή άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος «όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυξάνονται και οι παραγγελίες».

Αντίστροφη είναι η ζήτηση σε καύσιμα κίνησης καθώς εξαιτίας της ακρίβειας, της πανδημίας και της έλλειψης ρευστότητας η κίνηση στα πρατήρια είναι υποτονική. Οι οδηγοί προμηθεύονται καύσιμα μέρα παρά μέρα ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα «βλέπεις οδηγούς να έρχονται και να βάζουν καύσιμα στο αυτοκίνητο μπορεί και μέρα παρά μέρα. Οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να αποφύγουν τις μετακινήσεις…» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος ευχόμενος να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών ώστε να αυξηθεί η ζήτηση και άρα και τα έσοδα των πρατηρίων που και εκείνα ζορίζονται με την κατάσταση αφού η πτώση της ζήτησης σημαίνει πτώση των τζίρων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ