Τα Γιάννενα περιμένουν επισκέπτες παρά την πανδημία

Τοπικά

Θετικά μηνύματα λαμβάνει ο Δήμος για την περίοδο των εορτών

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί κλασσική επιλογή ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, τα μηνύματα για τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα είναι θετικά ενώ ανάλογα μηνύματα έρχονται και από άλλες περιοχές όπως το Ζαγόρι, το Μέτσοβο και αλλού.

Ο δήμαρχος αναμένει στην πόλη μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Σύμφωνα με τον κ. Ελισάφ θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή καθώς η πανδημία είναι παρούσα και θα χρειαστεί να τηρούν όλοι τα μέτρα αφού εξαιτίας του κρύου θα βρεθεί πολύς κόσμος σε κλειστούς χώρους. Ο δήμαρχος κάλεσε όλους και ειδικά τους ανθρώπους της εστίασης να τηρήσουν – όπως και το κάνουν οι περισσότεροι, τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Φύτεψαν κυκλάμινα και τριανταφυλλιές

Στο μεταξύ, κυκλάμινα και τριανταφυλλιές φύτεψαν συνεργεία του Δήμου  Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.  Η δράση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν ο Δήμος και η Ύπατη Αρμοστεία για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως ανέφερε ο δήμαρχος είναι η αισθητική / περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πόλη μας μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς μέσα από μικρές παρεμβάσεις της καθημερινότητας, που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον.

«Μετά την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου συνεχίζουμε την προσπάθεια καλλωπισμού της πλατείας πριν την οριστική της αναμόρφωση που αναμένεται τους επόμενους μήνες. Έτσι σήμερα προχωρήσαμε σε φύτευση κυκλάμινων και δενδρωδών τριανταφυλλιών. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία του σιντριβανιού προσπαθούμε να κάνουμε την πλατεία μας πιο όμορφη, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες. Κάνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους για τους οποίους διαρκώς καταβάλλουμε προσπάθεια ευπρεπισμού τους σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ