Τέσσερις οι αιτήσεις, δύο οι άδειες για τα νέα πλωτά

Τοπικά

Νέες άδειες πλωτών  στη λίμνη Παμβώτιδα αναμένεται εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την αρμόδια επιτροπή

Νέες άδειες πλωτών  στη λίμνη Παμβώτιδα αναμένεται εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί και ακολουθήσει η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα θα δοθούν δυο άδειες ενώ έχουν κατατεθεί τέσσερις αιτήσεις.

Την Τετάρτη, έγινε η αποσφράγιση των φακέλων ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά από τους τέσσερις υποψήφιους.

Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από διάφορες σχετικές υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και αιρετοί.

Τα μέλη της επιτροπής θα αξιολογήσουν και έπειτα θα ακολουθήσει μοριοδότηση σύμφωνα με τα κριτήρια της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και σχετική γνωμοδότηση. Την τελική απόφαση μετά την αξιολόγηση και τον σχετικό βαθμολογικό πίνακα για τον κάθε πίνακα θα λάβει το περιφερειακό συμβούλιο για την χορήγηση των δυο αδειών.

«Ακολουθούμε την νομοθεσία και όλα όσα προβλέπονται. Σήμερα κάναμε την αποσφράγιση των φακέλων. Θα δοθούν δυο άδειες και είναι τέσσερις οι υποψήφιοι. Θα γίνει αξιολόγηση και μοριοδότηση» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης υπογραμμίζοντας ότι έχουν να δοθούν άδειες από το 2013.

Την ίδια ώρα ο κ. Γοργόλης ρωτήθηκε για την μελέτη χωροικανότητας της λίμνης που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για μια μελέτη που όταν ολοκληρωθεί θα δίνει πλήρη στοιχεία για τον αριθμό των πλωτών μέσων που βρίσκονται στη λίμνη αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν.

«Θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί  αλλά από την στιγμή που υπάρχουν τα αιτήματα πρέπει να τηρήσουμε την διαδικασία και να δώσουμε τις άδειες που προβλέπονται. Από εκεί και έπειτα όταν έρθει η μελέτη θα επανεξεταστούν τα δεδομένα» ανέφερε. Τέλος, ερωτηθείς για την αξιολόγηση των ήδη υπαρχόντων πλωτών μέσων τόνισε ότι  μέσω του προγράμματος Elena, είχε γίνει περιγραφή και αξιολόγηση  τονίζοντας θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά ο έλεγχος αυτός.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ