Κινητοποιήσεις από τους διανομείς στην e-food

Νέα

Μοτοπορεία έκαναν οι εργαζόμενοι διανομείς της efood ενώ συμμετείχαν στη στάση εργασίας

Μοτοπορεία έκαναν οι εργαζόμενοι διανομείς της efood ενώ συμμετείχαν στη στάση εργασίας ενώ την Παρασκευή έχει ήδη προκηρυχθεί απεργία, με τη στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Μετά την δημόσια κατακραυγή και την διάσταση που έλαβε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία προχώρησε σε αναδίπλωση και έστειλε νέο μήνυμα στους διανομείς ότι μπορούν να συνεχίσουν κανονικά με τις προϋπάρχουσες συμβάσεις τους. Μάλιστα έδωσε δυο επιλογές στους εργαζόμενους: Είτε να συνεχίσουν με την ίδια σύμβαση είτε να γίνουν freelancer.

Η αρνητική διαφήμιση αλλά και η επεγκατάσταση της εφαρμογής από εκατοντάδες πελάτες έδειξε περίτρανα την αλληλεγγύη του κόσμου στους διανομείς που ειδικά την περίοδο της πανδημίας δεν σταμάτησαν ούτε μέρα να μεταφέρουν φαγητό θέτοντας τον ίδιο τους τον εαυτό σε κίνδυνο.

Παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας οι εργαζόμενοι δεν οπισθοχωρούν καθώς ζητούν την διασφάλιση της εργασίας τους αλλά και την ικανοποίηση αιτημάτων που σχετίζονται με την διανομή.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

Την ανανέωση των συμβάσεων των 115 συναδέλφων για την οποία η εταιρία έχει δεσμευτεί.

Συμβάσεις αορίστου χρόνου ως εργαζόμενοι της εταιρίας της efood.

Αποδέσμευση της αξιολόγησης από τις απολύσεις.

Δημιουργία κατάλληλων χώρων για ανάπαυση, WC, διάλειμμα, αποθήκευση εξοπλισμού, προστασία από βροχή κτλ.

Παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας που προβλέπει ο νόμος.

Παροχή κινητών τηλεφώνων με κάρτα και ίντερνετ για την ώρα εργασίας.

Στο πλευρό των διανομέων και το Σωματείο Επισιτισμού που ξεκαθαρίζει με σχετική ανακοίνωση ότι «ο εκβιασμός δεν θα περάσει» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι η ώρα να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι λύσεις στα αιτήματα και εργασία με αξιοπρέπεια.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η «Λάντζα»

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ