Τα κουνάβια… τους άφησαν χωρίς ρεύμα

Τοπικά

Τα κουνάβια …που τρύπωσαν στον υποσταθμό της Ελεούσας προκάλεσαν βλάβη που άφησε εκτός ρευματοδότησης νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα κουνάβια …που τρύπωσαν στον υποσταθμό της Ελεούσας και αχρήστεψαν λειτουργικό τμήμα, προκάλεσαν την βλάβη που άφησε εκτός ρευματοδότησης νοικοκυριά και  επιχειρήσεις σε μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου.

Η βλάβη σημειώθηκε ξημερώματα Πέμπτης και χρειάστηκε να κινητοποιηθεί συνεργείο από την Πάτρα ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες για την αποκατάσταση.

Η βλάβη στον υποσταθμό προκάλεσε διαδοχικά προβλήματα αφού η διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε και πρόβλημα στην υδροδότηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ κ. Γιώργος Αρλέτος μιλώντας στο ITV αναφέρθηκε στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων και των γεωτρήσεων στη περιοχή Ασβεστοχωρίου – Κόντσικας και Γραμμενοχωρίων.

Σε πολλά σημεία υπήρξε μείωση πίεσης στην υδροδότηση ή και διακοπή υδροδότησης, στους οικισμούς των Γραμμενοχωρίων: Δήμος Ζίτσας: Πετράλωνα, Λοφίσκος, Ανάργυροι, Περάτη, Γραμμένο, Βαγενίτι, Πολύλοφος, Λύγγος και Δήμος Ιωαννιτών: Κόντσικα, Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά και στις απευθείας συνδέσεις ιδιωτών-πτηνοτροφεία από κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές.

«Η αποκατάσταση της λειτουργίας των αντλιοστασίων θα πραγματοποιηθεί άμεσα μετά την αποκατάσταση της ΔΕΗ και της ηλεκτροδότησης, η υδροδότηση των κατοίκων σταδιακά μέχρι να γεμίσουνε τα δίκτυα ύδρευσης και οι δεξαμενές.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι για περιορισμό της κατανάλωσης πριν και μετά την διακοπή μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα ύδρευσης στο σύνολο των περιοχών» αναφέρει ο κ. Αρλέτος.

Με απόφαση δημάρχου δεν λειτούργησαν τα σχολεία στη Ζίτσα

Γρήγορα ήταν τα αντανακλαστικά του δημάρχου Ζίτσας Μιχ. Πλιάκου καθώς αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την βλάβη έβγαλε ανακοίνωση ότι δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο αφού χωρίς ρεύμα δεν θα υπήρχε και θέρμανση.

«Ενημερωθήκαμε ότι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν ώρες αφού κλήθηκε ειδικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ από την Πάτρα. Λάβαμε την απόφαση να μη λειτουργήσει κανένα σχολείο, αφού δε λειτουργεί η θέρμανση» τόνισε ο κ. Πλιάκος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ