Γ. ΑΡΛΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»-«Ελπίζουμε να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες»

Τοπικά

Πολλά είναι τα παράπονα που υπάρχουν σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Οι ανακοινώσεις για εντάξεις έργων δεν συνοδεύονται με την ίδια ταχύτητα και στις εγκρίσεις των σχεδίων και κυρίως στα χρήματα. Χωρίς λοιπόν να τρέχουν οι διαδικασίες δεν γίνεται τίποτα και οι δήμαρχοι παραμένουν με δηλώσεις που δεν μετασχηματίζονται σε έργα…

Οι δήμαρχοι -σχεδόν όλης της χώρας-,  έχουν πολλές φορές ζητήσει να «τρέξει» το πρόγραμμα καθώς πολλά έργα που έχουν ανακοινωθεί οι εντάξεις στο πρόγραμμα είναι μόνο «χαρτιά» χωρίς αντίκρισμα!

Ο αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Ιωαννιτών, Γιώργος Αρλέτος λίγο πριν υπογράψει μια σειρά από συμβάσεις έργων για τον δήμο Ιωαννιτών ρωτήθηκε για το θέμα λέγοντας ότι από την μια υπάρχει ικανοποίηση καθώς  εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» πολλά σημαντικά έργα του Δήμου, από την άλλη όμως υπάρχει θέμα με τις διαδικασίες και τις καθυστερήσεις. Όσο για χρήματα …ούτε λόγος προς το παρόν.

Προσεχώς …εργοτάξιο…

Ο κ. Αρλέτος ρωτήθηκε για έργα τα οποία έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή που όμως δεν έχουν ξεκινήσει. Ο αντιδήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει έναρξη πολλών έργων σε διαφορετικά σημεία της πόλης και κυρίως στο κέντρο.

«Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου έχουμε την κατάθεση των οικονομικών προσφορών για την πλατεία ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως για παράδειγμα η οδός Χαριλάου Τρικούπη» υπογράμμισε, ενώ λίγη ώρα αργότερα υπογράφηκε παρουσία του δημάρχου η σύμβαση έναρξης των έργων στη Γλυκήδων.  Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του Κάστρου, στην αναβάθμιση των υποδομών και στην δημιουργία ενός δικτύου ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ