Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη

Τοπικά

 

Έτοιμοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν δοθεί οριστική λύση με την χερσαία ζώνη εμφανίζονται αυτοδιοικητικοί και πολίτες της Θεσπρωτίας. 

Το αίτημα αφορά στην απόδοση στην αυτοδιοίκηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες προαναγγέλλει ο δήμος Ηγουμενίτσας. 

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση με δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού. Φορτηγά και λεωφορεία που αποβιβάζονταν από Ιταλία παρέμειναν για λίγη ώρα εντός του λιμένα ενώ επετράπη η έξοδος σε ΙΧ που μετέφεραν οικογένειες με παιδιά.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα συμβολικός αποκλεισμός και του λιμένα εσωτερικού, της ακτοπλοΐας προς Κέρκυρα, αλλά και κλείσιμο του Δημαρχείου. 

Οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών έχουν νέα συνάντηση σήμερα Τετάρτη με τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη αναμένοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός είχε βρεθεί στην Ηγουμενίτσα προκειμένου να δει και να διαπιστώσει ο ίδιος τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. 

Η ικανοποίηση του αιτήματος εκκρεμεί επί εικοσαετία και ο δήμος δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αφού θεωρεί ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί καθώς ο οργανισμός λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται υπό ιδιωτικοποίηση στη φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών με ορατό τον κίνδυνο τα τμήματα αυτά να περάσουν στη διαχείριση ιδιώτη. 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ