Γιατρός σε νοσοκομείο αντί να εμβολιάζει, πετούσε τις δόσεις στα σκουπίδια

Νέα

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία γιατρός σε νοσοκομείο στα νότια προάστια φέρεται να οδηγούσε άτομα στο εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς ωστόσο να προχωράει στον εμβολιασμό τους κατά της covid-19.

Μάλιστα, φέρεται να πετούσε τις σύριγγες και τα εμβόλια σε κάδο απορριμμάτων, σύμφωνα με τον  τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες, όταν ο γιατρός έφτασε στο νοσοκομείο με πέντε άτομα, λέγοντας στη νοσηλεύτρια ότι θα τα εμβολίαζε ο ίδιος. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός φέρεται να προσποιούνταν ότι προχωρούσε στον εμβολιασμό και να πετούσε τα εμβόλια και τις σύριγγες στο καλάθι των αχρήστων.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η νοσηλεύτρια βρήκε μία σύριγγα με το εμβόλιο στα σκουπίδια και αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους της, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η ηγεσία του νοσοκομείου. Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τρεις ακόμα δόσεις, με τις Αρχές να εκτιμούν πως κατέληξαν με τον ίδιο τρόπο στα σκουπίδια.

Σε βάρος του 54χρόνου γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.