Στο επίκεντρο αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Τοπικά

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο δήμος Ιωαννιτών και το ΚΕΚ ΟΑΕΔ για την έναρξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο δήμος Ιωαννιτών και το ΚΕΚ ΟΑΕΔ για την έναρξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης στην καλλιέργεια και την τυποποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Με το μνημόνιο συνεργασίας για πρώτη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών θα υλοποιήσει προγράμματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Βλέτσας και επικύρωσε ο δήμαρχος με την υπογραφή του σχετικού εγγράφου.

Ο κ. Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τα στελέχη του ΟΑΕΔ για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και συνεχώς ενισχύεται ενώ εξήρε την προσπάθεια του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.
«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια εποικοδομητική συνεργασία που στοχεύει στην εκπαίδευση ανέργων. Είναι σημαντικό να κατευθύνουμε νέους στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή αλλά με όλα τα εφόδια που θα τους δώσουν δυνατότητα να κάνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Αργύρης Κύρκος από την πλευρά του σημείωσε ότι το πρόγραμμα γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο Ιωαννιτών. «Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη έναρξη που κάνει ο δήμος για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα», προαναγγέλλοντας και μελλοντικές συνεργασίες με άλλες στοχευμένες δράσεις.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ