ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-Απεργία και συγκέντρωση την Κυριακή

Νέα

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προκηρύσσει απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 23 Μαΐου

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προκηρύσσει απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 23 Μαΐου και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο γυάλινο κτήριο στη Χαρ. Τρικούπη μετά από αίτημα του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

«Η πλειοψηφία των εργαζομένων που καλούνται να δουλέψουν Κυριακή δηλώνονται 5ωρο για να μη δικαιούνται μέρα ανάπαυσης (ΡΕΠΟ). Παράλληλα τμήμα εργοδοτών βαφτίζει τα εμπορικά καταστήματα (κέντρα διανομής) για να επιβάλουν τη λειτουργία τους σε κάθε αργία, στην ουσία να ανοίγουν 365 μέρες το χρόνο.

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν επιλέξανε να εργάζονται τις Κυριακές, τις αργίες, με ότι ωράριο και για όσο θέλει η εργοδοσία. Αυτά όλα μας τα επέβαλλαν με το έτσι θέλω τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Μας τα επιβάλει η εργοδοσία αξιοποιώντας το πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει από τις κυβερνήσεις της άλλα και μέσω των κατάπτυστων ατομικών συμβάσεων εργασίας και των κανονισμών εργασίας που μας αναγκάζει να υπογράψουμε και πάντα με την απειλή της απόλυσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση.