Στα όρια το υδροδοτικό σύστημα του ΣΥΔΛΙ

Τοπικά

 

Στα όρια βρίσκεται το σύστημα υδροδότησης του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης . 

Ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν λογική χρήση του νερού για την κάλυψη των αναγκών. Ο κ. Αρλέτος έδωσε την εικόνα της κατάστασης λέγοντας ότι από την μια η ζήτηση είναι μεγάλη ενώ από την άλλη υπάρχουν θέματα με την ΔΕΗ και την πτώση της τάσης αλλά και με την κατάσταση των μηχανημάτων άντλησης.

Η πτώση της τάσης του ρεύματος δημιουργεί προβλήματα στην άντληση. Προβλήματα υπάρχουν σε πολλές περιοχές όπως η Γορίτσα, η Αμπελιά αλλά και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου: «Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και προχωράμε σε νέες γεωτρήσεις όπως για παράδειγμα στους Λογγάδες ώστε να βελτιώσουμε την ποσότητα. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για το πρόβλημα της ύδρευσης μόνο τους δυο αυτούς μήνες… Πρέπει να κάνουμε ένα σχεδιασμό για το λεκανοπέδιο και να προχωρήσουμε σε λύσεις» ανέφερε ο κ. Αρλέτος. 

 

Υπάρχουν προτάσεις…

 

Ο κ. Αρλέτος επαναφέρει στο προσκήνιο τις δυο προτάσεις για μεταφορά νερού τονίζοντας ότι είναι καιρός, οι φορείς, να καθίσουν στο τραπέζι και να δουν όλες τις λύσεις που υπάρχουν και που μπορούν να υλοποιηθούν. 

Τέλος, καλεί τους πολίτες να συμμεριστούν τις δύσκολες συνθήκες και την αναγκαιότητα κάλυψης των αναγκών σε νερό επισημαίνοντας ότι το υδροδοτικό σύστημα του Συνδέσμου» φθάνει στο όριό του, με σοβαρό ενδεχόμενο να αρχίσουν σε διάφορες περιοχές, τις απογευματινές και βραδινές ώρες να εμφανίζονται προβλήματα υδροδότησης.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να περιορίσουν στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού και να περιοριστούν μόνο στις ανάγκες ύδρευσης.

Σε περίπτωση που τα προβλήματα επιδεινωθούν, θα εξεταστεί η επιβολή έκτακτων μέτρων όπως αυτά ορίζονται. Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό» καταλήγει ο κ. Αρλέτος.