«Ανάσα» οι διορισμοί στα σχολεία της Ηπείρου

Τοπικά

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι λίστες με τα ονόματα των καθηγητών και δασκάλων, που διορίζονται μόνιμοι για την κάλυψη σε σχολεία της επικράτειας. 181 εκπαιδευτικοί διορίζονται στην περιφέρεια Ηπείρου ενώ 33 εξ΄ αυτών είναι για τα μουσικά σχολεία. 

Οι λίστες με τα ονόματα που ανάρτησε το υπουργείο Παιδείας αφορούν σε 9.535 εκπαιδευτικούς σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και 451 εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ79.01, σε Μουσικά Σχολεία, από τους τελικούς αναμορφωμένους πίνακες κατάταξης των Προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη στην περιφέρεια Ηπείρου διορίζονται σε πρώτη φάση 181 εκπαιδευτικοί και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση. 

Ο κ. Καμπουράκης, είπε μεταξύ άλλων ότι οι διορισμοί είναι «μεγάλη ανάσα» καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση και αυτό δημιουργούσε πολλά θέματα με την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. 

«Είναι η πρώτη χρονιά που θα ξεκινήσουμε τα σχολεία χωρίς κενά. Πιθανόν να υπάρξουν κάποια λειτουργικά κενά με την έναρξη αλλά δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σημαντικό καθώς οι άνθρωποι αυτοί για πολλά χρόνια ήταν αναπληρωτές σε διάφορα σχολεία της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης καλωσορίζοντας τους νέους εκπαιδευτικούς αλλά και αυτούς που θα διοριστούν στην δεύτερη φάση. 

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ακολουθήσει ανακοίνωση, για την ενημέρωση των διοριζόμενων αναφορικά με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.

«Οι νεοδιορισθέντες θα εγγραφούν στο Μητρώο και από εκεί και μετά θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που αφορούν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία αλλά και τα μαθήματα που θα διδάξουν με την νέα σχολική χρονιά» κατέληξε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ