Ρεκόρ με 22.000 διελεύσεις Ι.Χ από τα διόδια Τερόβου

Τοπικά

Η μεγαλύτερη «έξοδος» των τελευταίων ετών αποτυπώθηκε και με την κίνηση προς τα Ιωάννινα από τη Μεγ. Τετάρτη ως το Μεγ. Σάββατο

Η μεγαλύτερη «έξοδος» των τελευταίων ετών, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως από την Αττική, προς την επαρχία για τις ημέρες του Πάσχα, επιβεβαιώνεται και σε τοπικό επίπεδο.

Τα αριθμητικά στοιχεία της διέλευσης οχημάτων από τα διόδια της Ιόνιας Οδού στο ύψος του Τερόβου, με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, από τη Μεγ. Τετάρτη επιβεβαιώνουν ότι η φετινή ήταν μία από τις μεγαλύτερες «εξόδους» της τελευταίας δεκαετίας. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Νέα Οδό, που εξασφάλισε το epirusonline, από τη Μεγ. Τετάρτη μέχρι και το Μεγ. Σάββατο πέρασαν από τα διόδια του Τερόβου με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, 21.796 Ι.Χ, με τους μεγαλύτερους αριθμούς να καταγράφονται τη Μεγ. Πέμπτη (7.644) και τη Μεγ. Παρασκευή (6.311) αντίστοιχα.

Εξίσου εντυπωσιακοί όμως, είναι και οι αριθμοί των Ι.Χ που πέρασαν τα διόδια του Τερόβου και μετά το Πάσχα επίσης με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, αφού μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι διελεύσεις ξεπέρασαν τις 10.000 Ι.Χ, κάτι που επιβεβαιώνει και τις αναφορές και εκτιμήσεις των παραγόντων του τουρισμού, ότι το ρεύμα επισκεψιμότητας στην περιοχή, παραμένει αμείωτο και θα είναι έτσι, μέχρι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Αντίστοιχα, τις δύο ημέρες μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα και την Τρίτη στο αντίθετο ρεύμα, αυτό με κατεύθυνση από τα Ιωάννινα προς το Αντίρριο, ήταν σημαντικός ο αριθμός των Ι.Χ, αφού συνολικά έγιναν 14.712 διελεύσεις, με περίπου 7.000 Ι.Χ να φεύγουν από την περιοχή και να κινούνται προς το Αντίρριο.

Αναλυτικά τα στοιχεία των διελεύσεων από τα διόδια Τερόβου έχουν ως εξής:

20-Απρ21-Απρ22-Απρ23-Απρ25-Απρ26-Απρ
Τέροβο – Ιωάννινα491676446311292556284535
Τέροβο – Αντίρριο77067006

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ