Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις

Τοπικά

Σε περιοχές του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Δωδώνης

Στον δήμο Σουλίου περισσότερο και σε ορισμένες τοπικές Κοινότητες του δήμου Δωδώνης εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα που προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας, που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τους τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις κατά τόπους

από αργά το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας. Κατοικίες και σταβλικές εγκαταστάσεις πλημμύρισαν στο δήμο Σουλίου, όταν τα ορμητικά νερά των χειμάρρων ήταν αδύνατο να αποστραγγιστούν, με συνεργεία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου να δίνουν μάχη για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το πρωί της Δευτέρας λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής έκλεισε και ο δρόμος στο Μαυρολάγκαδο, αφού υπήρξαν καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο που παραδόθηκε προσωρινά για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στο σημείο κινήθηκαν εκ νέου μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας για να αποκαταστήσουν τη βατότητα του δρόμου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε χθες νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες και βροχές στην Ήπειρο και σήμερα Τρίτη.

Λίγες βροχές αναμένονται αύριο Τετάρτη και από την Πέμπτη, ο καιρός αλλάζει, με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες που ίσως φτάσουν και τους 15 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το μηδέν.

Η εικόνα αυτή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»