Σημάδια αισιοδοξίας από την κίνηση στην αγορά

Τοπικά

Βλέπει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν. Τσουμάνη

Για ένα μικρό ψήγμα αισιοδοξίας στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, έκανε λόγο η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων, αναφορικά με την αγοραστική κίνηση την πρώτη περίοδο των εορτών.

Η κα Τσουμάνη, σε δηλώσεις της στο ITV τόνισε, ότι το εμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός έχουν δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα από την πανδημία και ο όποιος τζίρος των Χριστουγέννων ή και της Πρωτοχρονιάς είναι αδύνατο να καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων μηνών.

«Κινήθηκε η αγορά, όχι στο επίπεδο που όλοι θα θέλαμε, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε. Υπάρχει μία συνεχής αβεβαιότητα λόγω της εξέλιξης της πανδημίας και αυτό δε μπορούμε να το προσπεράσουμε.

Οι επιχειρήσεις μάχονται για να σταθούν όρθιες και να συνεχίσουν να στηρίζουν και τις θέσεις εργασίας και να είναι συνεπείς και στις υποχρεώσεις τους.

Είναι ταυτόχρονα ένας αγώνας επιβίωσης και υπευθυνότητας», ανέφερε η κα Τσουμάνη. Η ΟΕΒΕ Ιωαννίνων έκανε μία διαφημιστική καμπάνια τον προηγούμενο μήνα ενόψει των εορτών απευθυνόμενη προς το καταναλωτικό κοινό της πόλης, ζητώντας από αυτό να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»