Προτεραιότητα για τα Γιάννενα ο οδικός τουρισμός

Τοπικά

Η επανεκκίνηση του τουρισμού βρέθηκε μία ακόμα φορά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά ως κεντρικό θέμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην Επιτροπή μετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, όπως της Ένωσης Ξενοδόχων, του επισιτιστικού κλάδου και των ταξιδιωτικών γραφείων.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Λώλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει ήδη από τον Δήμο ώστε τα Γιάννενα να περιλαμβάνονται στις τουριστικές προβολές του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού και τόνισε ότι οι ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία απαιτούν ειδική αντιμετώπιση.Το μεγάλο πλεονέκτημα για την πόλη είναι το υψηλό επίπεδο υγειονομικών υπηρεσιών όπως και η λειτουργία Νοσοκομείου αναφοράς για τον Covid-19, όπως τονίστηκε.

Για τον Δήμο Ιωαννιτών προτεραιότητα υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αποτελεί ο οδικός τουρισμός, τόσο ο εσωτερικός όσο και από τις γειτονικές χώρες.

Ο κ. Λώλης, απαντώντας και σε ερωτήματα που τέθηκαν, ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Ανασυγκρότησης που συστήθηκε και συνεδρίασε πρόσφατα, έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και δεν υποκαθιστά την θεσμοθετημένη Επιτροπή Τουρισμού.

Επίσης επισημάνθηκε, η ανάγκη να τηρούνται απ’ όλους τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα στην περιοχή το επόμενο διάστημα και να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες ασφάλειας.

Όλες οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν θα εξεταστούν με προσοχή ώστε όσες είναι εφικτό να υλοποιηθούν, να υιοθετηθούν στην καμπάνια προβολής των Ιωαννίνων.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ