Προσδοκίες για περισσότερους επισκέπτες

Τοπικά

Ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του καθώς μετά από πολύ καιρό τα χωριά δέχτηκαν δεκάδες επισκέπτες και γέμισαν οι πλατείες.

Ικανοποίηση για τους φορείς του Ζαγορίου καθώς μετά από δυο χρόνια πανδημίας, τα πανέμορφα χωριά γέμισαν και πάλι με επισκέπτες αλλά και με ντόπιους που άνοιξαν τα σπίτια και τις αυλές και ζωντάνεψαν όλα τα πετρόχτιστα χωριά.

Ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του καθώς μετά από πολύ καιρό τα χωριά δέχτηκαν δεκάδες επισκέπτες και γέμισαν οι πλατείες.

Το γιορτινό κλίμα επικράτησε στο Ζαγόρι που είναι άλλωστε από τους πιο δημοφιλής προορισμούς και για το Πάσχα.

Άλλωστε, το Ζαγόρι καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για όσους επιλέγουν να κάνουν εναλλακτικό θεματικό τουρισμό αφού είναι μια περιοχή πλούσια σε περιβαλλοντικούς όσο και σε πολιτισμικούς και ιστορικούς πόρους.

Οι υποδομές τόσο σε ξενοδοχειακή κάλυψη όσο και στην εστίαση–αν και δεν παρουσιάζουν ομοιογενή διασπορά – είναι αρκετές για να καλύψουν την ζήτηση.

Οι επισκέπτες του Ζαγορίου βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο φυσικό πλούτο που μπορούν να εξερευνήσουν.  Η ιδιαίτερη γεωμορφολογία σε συνδυασμό με την ποικιλότητα και μοναδικότητα των διαφορετικών τοπίων αυξάνει την αξία της περιοχής.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς γέμισαν τα χωριά με κόσμο. Ήταν ένα πολύ καλό τετραήμερο και είμαστε σίγουροι ότι και την πρωτομαγιά θα έχουμε κόσμο» τόνισε ο κ. Σουκουβέλος που θα βρεθεί στην Αλβανία για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος συμμετέχοντας στην έκθεση που διοργανώνεται στο Αργυρόκαστρο.

Τέλος, ερωτηθείς για τα έργα της περιοχής υποστήριξε ότι έχουν ενταγμένα σημαντικά έργα σε προγράμματα και συνεχίζουν.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ