Προετοιμασία για τις πρώτες… ντουφεκιές

Τοπικά

Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος με τους κυνηγούς να σπεύδουν ήδη να αναθεωρήσουν τις άδειες θήρας. Σημειώνεται πως από τις 15 Αυγούστου ξεκινά το κυνήγι στις ζώνες διάβασης και πως στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η άσκηση θύρας για τα τριχωτά θηράματα.

Στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων ξεκίνησε από τη Δευτέρα η διαδικασία θεώρησης των αδειών θήρας, τα όποια όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Ευάγ. Λύτρας θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 08.30 – έως τις 13.30 και τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και της Παρασκευής από τα 18.00 έως τις 20.00.

Το κόστος της θεώρησης των αδειών θήρας είναι 105,98 ευρώ για την τοπική άδεια, 125,98 ευρώ για την περιφερειακή και 155,98 για τη γενική άδεια θήρας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων μαζί με κάθε ανανέωση προσφέρει στους κυνηγούς το τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Συλλόγου καθώς επίσης και ένα σουγιά, ενώ στις 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με μεγάλα δώρα με βάση τον αριθμό της άδειας.

Ο κ. Λύτρας απηύθυνε έκκληση στους κυνηγούς να σπεύσουν το συντομότερο για την ανανέωση της άδειας και να αποφύγουν την προσέλευση την τελευταία στιγμή, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα τη νέα σεζόν.

 

 

Αυστηρή προειδοποίηση στους θηροφύλακες

 

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη καταδίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση των αγριόγιδων λέγοντας, ότι οι ποινές θα πρέπει να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε κάποιους, που όπως τουλάχιστον είπε, απειλούν τους θηροφύλακες.

«Κάποιοι έχουν αρχίσει το κυνήγι από τώρα. Θα είμαστε απέναντί τους, χωρίς εκπτώσεις ή χάρες και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους που τελευταία εμφανίζονται να απειλούν θηροφύλακες για να συνεχίζον να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Θα αντιμετωπίσουν τον Εισαγγελέα κατά πρόσωπο», κατέληξε ο κ. Λύτρας.