Πολλά τα προβλήματα που περιμένουν λύσεις!

Τοπικά

Εκλογές στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος -Επανεκλογή του Χρήστου Τάτση στη ΓΕΣΕΒΕ

Εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θα κλείσουν επιχειρήσεις… Μήνυμα ξεκάθαρο με παραλήπτες πολλούς που έχουν στα χέρια τους την τύχη μικρομεσαίων επιχειρηματιών που βλέπουν το τέλμα να πλησιάζει.

Το μήνυμα αυτό ακούστηκε στην διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος που έγινε στην Αθήνα.

Στις εκλογές μετείχε και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης που επανεκλέγεται.

Ερωτηθείς για τα θέματα της συνέλευσης ο κ. Τάτσης εξήγησε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και περιγράφηκε σε όλους:  εκπροσώπους υπουργείων και πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων. Όλοι άκουσαν τα προβλήματα!

Κυρίαρχα θέματα που αφορούν  τους επαγγελματίες η αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα και η αφαίρεση από το ιδιωτικό χρέος όλων των προστίμων και των τόκων υπερημερίας μέχρι την ενίσχυση της ρευστότητας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Προτάθηκε, επίσης η θεσμοθέτηση ενός ακατάσχετου λειτουργικού λογαριασμού για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για το ενεργειακό κόστος προτάθηκε ο περιορισμός των αυξήσεων κόστους όπως Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθά και υπηρεσίες.

Υπόσχεση Γεωργιάδη για εξοικονομώ στις επιχειρήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης που παρακολούθησε τις εργασίες, υποσχέθηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα ανοίξει ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ειδικά για επιχειρήσεις λέγοντας ότι από εκεί θα μπορέσουν οι επαγγελματίες με συγκεκριμένες αλλαγές και παρεμβάσεις να πετύχουν πολλαπλά οφέλη. Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για το πρόγραμμα.

«Η συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου θα γίνει το επόμενο σαββατοκύριακο. Τα προβλήματα των επαγγελματιών είναι πολλά. Ο κ. Γεωργιάδης μας μίλησε για κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις και περιμένουμε να τις δούμε. Το κόστος για την λειτουργία των επιχειρήσεων είναι μεγάλο και χρειάζεται στήριξη από την κυβέρνηση. Αναμένουμε να δούμε τι μέτρα θα πάρουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνει η μια επιχείρηση μετά την άλλη. Σκεφτείτε να πληρώνει μια επιχείρηση μικρή ρεύμα 1200 ευρώ και ξαφνικά να της έρθει λογαριασμός 3.500 χιλ. ευρω… Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;» ρώτησε δημόσια  ο κ. Τάτσης.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και νέες συναντήσεις και παρεμβάσεις για την λήψη μέτρων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ