«Πεζοδρομείται» η παραλίμνιος τα Σαββατοκύριακα

Τοπικά

Η απόφαση ισχύει από το Σάββατο 22 Ιουλίου μέχρι και τις 27 Αυγούστου

Ήταν προφανές ότι η επιτυχία του εγχειρήματος της πιλοτικής έστω πεζοδρόμησης της παραλίμνιας οδού στη διάρκεια της έκθεσης Plasmata, θα οδηγούσε σε μία απόφαση της δημοτικής αρχής, που θα κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

Να δώσει χώρο στους πεζούς και στους ποδηλάτες να απολαύσουν το πιο τουριστικό σημείο της πόλης και ειδικά αυτές τις ημέρες του καύσωνα, ένα σημείο που προσφέρει σκιά και δροσιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Έτσι, με απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου από το Σάββατο 22 Ιουλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, μέχρι και την Κυριακή 27 Αυγούστου, το παραλίμνιο μέτωπο πεζοδρομείται και η κίνηση των οχημάτων θα απαγορεύεται.

Η περιοχή εφαρμογής της απόφασης ορίζεται από το σημείο όπου «δένουν» τα καραβάκια και μέχρι το χώρο στάθμευσης στη θέση «Σκάλα». Η πεζοδρόμηση αυτή θα διαρκέσει κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 το πρωί κάθε Σαββάτου έως τις 24.00 κάθε Κυριακής.

Για την προοπτική αυτή άλλωστε είχε κάνει σχετικές δηλώσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα στα τοπικά μέσα, λέγοντας πως οι πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες αγκάλιασαν την πιλοτική πεζοδρόμηση και πως η δημοτική αρχή εξετάζει και πιθανότατα θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση της παράτασης της πεζοδρόμησης για τους θερινούς μήνες.

Ας αλλάξουν και τις λάμπες επιτέλους…

Αν πάντως η δημοτική αρχή καταφέρει και κάνει και το αυτονόητο βήμα, να αντικαταστήσει τις καμένες λάμπες του οδοφωτισμού στην παραλίμνια οδό, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα και πιο φωτεινά άρα και με μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους. Η παραλίμνια οδός έχει βυθιστεί στο σκοτάδι τα τελευταία χρόνια με τον οδοφωτισμό να είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ ακόμη και οι λιγοστές λάμπες που λειτουργούν ακόμη, περισσότερο μοιάζουν με τους φανούς θυέλλης παρελθόντων δεκαετιών, χωρίς να βοηθούν τους πεζούς στο να κινούνται με ασφάλεια. Οι φακοί των κινητών τηλεφώνων παρέχουν μεγαλύτερη ένταση φωτισμού από τους υφιστάμενους στύλους φωτισμού του δήμου…

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ