Δέκα ημέρες χωρίς νερό στα Πέντε Πηγάδια!

Τοπικά

Ένα δεκαήμερο χωρίς νερό συμπληρώθηκε για τις 35 περίπου οικογένειες που διαμένουν είτε μόνιμα είτε την περίοδο του καλοκαιριού στον συνοικισμό των Πέντε Πηγαδιών της Κοινότητας Κλεισούρας του δήμου Ζηρού, λόγω βλάβης αφενός και λόγω της ασυνεννοησίας των τεχνικών υπηρεσιών των όμορων δήμων Ζηρού και Δωδώνης αντίστοιχα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ITV ο Κων. Αναγνώστου, κάτοικος στα Πέντε Πηγάδια, πριν από δέκα ημέρες παρουσιάστηκε βλάβη στο δίκτυο για την οποία ενημερώθηκε άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ζηρού, με συνεργείο της να φτάνει στο σημείο και να ξεκινά τις διαδικασίες αποκατάστασης.

Όμως, όπως αναφέρει, λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών, εμφανίστηκε ένα δεύτερο συνεργείο από τον δήμο Δωδώνης αυτή τη φορά, που ισχυρίστηκε, πως η βλάβη είναι στα όρια του δήμου Δωδώνης επομένως, η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνει από το δικά του συνεργείο. «Το συνεργείο του δήμου Ζηρού αποχώρησε, όμως τις επόμενες ημέρες δεν εμφανίστηκε κανένα συνεργείο από τον δήμο Δωδώνης. Το αποτέλεσμα είναι να μετράμε περισσότερες από δέκα ημέρες χωρίς νερό στα σπίτια μας, να μη μπορούμε να βρούμε άκρη για το ποιος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της αποκατάστασης της βλάβης, αφού κανείς δε μας δίνει απάντηση και τελικά οι μόνοι που δε φταίνε, που είμαστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού, να την πληρώνουμε. Ο δήμος Ζηρού έρχεται περιστασιακά και γεμίζει τη δεξαμενή με νερό, που δεν επαρκεί όμως για τις ανάγκες του χωριού, ειδικά αυτές τις ημέρες του καύσωνα, ενώ μιλάμε για νερό που δεν έχουμε ιδέα από πού προέρχεται και αν είναι ασφαλές για να είναι πόσιμο», ανέφερε ο κ. Αναγνώστου.

Αυτήν την περίοδο στον οικισμό Πέντε Πηγάδια της Κοινότητας Κλεισούρας διαμένουν περίπου 70 άτομα, καθώς έχουν έρθει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αρκετοί απόδημοι και ετεροδημότες, ενώ τις επόμενες ημέρες πλησιάζοντας στον Δεκαπενταύγουστο, ο αριθμός αυτός θα γίνει αρκετά μεγαλύτερος.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ