Παίρνει παράταση η μεταστέγαση

Τοπικά

Μπορεί να έγιναν εντατικές εργασίες μέσα στο καλοκαίρι για το στήσιμο και την προετοιμασία των προκάτ κτηρίων που προορίζονται για να φιλοξενήσουν τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και των δύο σχολείων αναπήρων παίδων στο παλιό Χατζηκώστα, όμως πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν εγκαίρως τα παιδιά. 

Οι εργασίες που απομένουν είναι ακόμα πολλές και χρονοβόρες, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας Γ. Αϊβατίδη να σημειώνει πως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, αν θα έχουν ολοκληρωθεί στη διάρκεια του έτους ώστε να γίνει τότε η μεταφορά των μαθητών. 

Σημειώνεται πω οι εργασίες που υπολείπονται αναφέρονται στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, στην βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και στην προμήθεια του εξοπλισμού και έτσι, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με απόφασή της, εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο την παράταση της συστέγασης του 1ου Νηπιαγωγείου με το 1ο Δημοτικό σχολείο στο Καπλάνειο. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Παρασκευή που θα γίνει διά περιφοράς.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη που υπάρχει, αλλά είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και για να είμαστε ειλικρινείς δε ξέρουμε πότε θα είμαστε έτοιμοι ώστε να παραδοθεί σε χρήση το κτίριο», σημείωσε ο κ. Αϊβατίδης. 

Το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει με 41 παιδιά στο Καπλάνειο, όπου έχει εξασφαλιστεί χώρος για τη λειτουργία των τριών τμημάτων, ενώ στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας, τα δύο σχολεία αναπήρων παίδων που επίσης πρόκειται να μετεγκατασταθούν στο παλιό Χατζηκώστα.

 

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης

 

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αϊβατίδης στάθηκε και στις εργασίες συντήρησης που έγιναν και συνεχίζονται μέχρι και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους στις 13 Σεπτεμβρίου στις σχολικές εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και στη λύση που βρέθηκε για να υπάρχει επάρκεια προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, παρά τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ταμείων του δήμου με ποσό περίπου 900.000 ευρώ, για την κάλυψη της μισθοδοσίας εργαζομένων, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.