Στην τελική ευθεία οι αγώνες SUP στη λίμνη Παμβώτιδα

Αθλητικά

Για πρώτη φορά θα διοργανωθούν στην πόλη των Ιωαννίνων αγώνες SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία), οι οποίοι θα λάβουν χώρα στις 28 και 29 Αυγούστου από τον Αθλητικό Σύλλογο «Εξέλιξη». Οι αγώνες θα έχουν πανελλήνιο ενδιαφέρον μιας και θα συμμετάσχουν αθλητές από συλλόγους όλης της χώρας, οι οποίοι μάλιστα πρόκειται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργίου από τον Αθλητικό Σύλλογο «Εξέλιξη» Ιωαννίνων αναφέρθηκε στη διοργάνωση και στο πρόγραμμα των αγωνισμάτων, όπως όμως και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Sup που είναι ένα νέο, πλην όμως αναγνωρισμένο και διεθνώς άθλημα, που κερδίζει συνεχώς φανατικούς φίλους και προσελκύει συνεχώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

«Το Sup είναι αναγνωρισμένο άθλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εκπροσωπείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ. Αποτελεί τον πιο διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο για να διανύσει κάποιος μια μικρή ή μια μεγάλη απόσταση, κάνοντας όρθιος κουπί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργίου.

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ Στ. Σιούτης τόνισε, πως η Ένωση στηρίζει την προσπάθεια και του τοπικού Σωματείου για τη διοργάνωση, όπως όμως και κάθε αθλητική διοργάνωση στην πόλη, που εκτός του αθλητικού – αγωνιστικού ενδιαφέροντος, έχει και οικονομικό αντίκρισμα στην τοπική οικονομία.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 28/08 στις 12:00 και την Κυριακή 29/08 στις 09:00 στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. της Λιμνοπούλας – Cafe Bar – Restaurant Όμιλος. 

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπει το υπουργείο Υγείας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.