Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας -Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου

Τοπικά

Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοίνως αναγνωρισμένη.

Η 20η Μαΐου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Η ημέρα έρχεται για να υπενθυμίσει σε όλους τα οφέλη της μελισσών και των λοιπών επικονιαστών στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους.

Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοίνως αναγνωρισμένη. «Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν.

Ο νέος πρόεδρος της ΟΜΣΕ, Αναστάσιος Ποντίκης, αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής μέρας ενώ ρωτήθηκε και για την συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό με τον οποίον και συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον μητρώο αλλά κυρίως με την αύξηση των καυσίμων. Ο κ. Ποντίκης αναφέρθηκε στα «γρήγορα αντανακλαστικά» του Υπουργείου και τόνισε ότι «φαίνεται να υπάρχει έδαφος συνεννόησης» για την εξεύρεση των λύσεων για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς κλάδους της χώρας.

«Στη συνάντηση επικεντρωθήκαμε στη διατύπωση προτάσεων σχετικών με ενδεχόμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις που αφορούν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο.   Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επανέλαβε τη σημασία της κατάθεσης προτάσεων και επισήμανε ότι κοινός στόχος είναι η πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και η ανάδειξη της μοναδικής αξίας του ελληνικού μελιού. Συμφωνήσαμε στη συνέχιση της συνεργασίας και σύντομα θα έχουμε και νέα συνάντηση» τόνισε ο κ. Ποντίκης δηλώνοντας αισιόδοξος για την επίλυση σημαντικών θεμάτων του κλάδου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ