«Όχι στις ενδοσχολικές εξετάσεις για μαθητές ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες» 

Τοπικά

Γονείς μαθητών ΑΜΕΑ και μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από κοινού με την Ένωση Γονέων και την ΕΛΜΕ ζητούν να μην χάσει την προαγωγή στην επόμενη τάξη κανένας μαθητής

Γονείς μαθητών ΑΜΕΑ και μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από κοινού με την Ένωση Γονέων και την ΕΛΜΕ ζητούν να μην χάσει την προαγωγή στην επόμενη τάξη κανένας μαθητής Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή/και ανήκων στις ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, ζητούν να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να δοθεί η δυνατότητα και στους μαθητές των ευπαθών ομάδων να εισαχθούν με το 5% στα ΑΕΙ.

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι κ. Τόκας και Μεγήρ παρότι, τόσο την περασμένη χρονιά όσο και συνολικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξαν επικοινωνίες με το υπουργείο Παιδείας , για τα πολύ σοβαρά αντικειμενικά και κοινά ζητήματα δεν υπήρχαν γρήγορες αποφάσεις και λύσεις και η Υπουργός Παιδείας δεν ανταποκρίθηκε.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος των γονέων παιδιών ΑΜΕΑ επεσήμανε ότι «Δεν λήφθηκε υπόψη η κρισιμότητα της ιδιαίτερης κατάστασης της υγείας, τόσο των μαθητών ΑΜΕΑ όσο και των ευπαθών μαθητών, οι οποίοι  καθυστερημένα εντάχθηκαν ύστερα από σχετική γνωμοδότηση των λοιμοξιολόγων στα διαδικτυακά τμήματα, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους από τον COVID – 19» .

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να χαθούν αμέτρητες ώρες μαθημάτων και κάποια παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας να έχουν δυσαναπλήρωτα μαθησιακά κενά.

Τέλος καταλήγοντας επανέλαβαν το αίτημά τους οι μαθητές ΑΜΕΑ και αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μη συμμετέχουν στις Ενδοσχολικές Εξετάσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ίσους όρους με τους υπόλοιπους μαθητές.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ