Οι έντονες βροχές προκάλεσαν προβλήματα σε καλλιέργειες και αμπέλια

Τοπικά

Ο  αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου ρωτήθηκε για τα πολλά προβλήματα που προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι.

Η “ψυχρή λίμνη” που προκάλεσε βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες  αναμένεται να εξασθενήσει σημαντικά, καθώς απομακρύνεται από την περιοχή, με την πρόσφατη καιρική αστάθεια όμως να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες και αμπελώνες.

Ο  αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου ρωτήθηκε για τα πολλά προβλήματα που προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι. Εξήγησε ότι τα προβλήματα διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή καθώς παίζει σημαντικό ρόλο το ύψος της βροχής και η ένταση.

Στο επίκεντρο είναι τα αμπέλια καθώς οι βροχοπτώσεις και μάλιστα οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα ειδικά τώρα που μπαίνουν στην τελική ευθεία οι παραγωγοί για να μαζέψουν μέσα στον Σεπτέμβριο την παραγωγή τους.

Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα καλλιεργητικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τους παραγωγούς/ καλλιεργητές «τα μέτρα είναι μεγάλης σημασίας και απόδοσης. Η ζώνη σταφυλιών πρέπει να είναι εντελώς ελεύθερη ώστε να εξασφαλίζεται ο διαρκής αερισμός των σταφυλιών και το γρήγορο στέγνωμά τους».

Ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα αμπέλια μιας και με την βροχή και γενικότερα με την αστάθεια του καιρού δε μπορεί να τα βάλει κανείς και άρα χρειάζεται πρόβλεψη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ