Χάρης Αθανασίου: «Να στείλουμε μήνυμα στον πρωθυπουργό για τις συντάξεις»

Τοπικά

Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πακέτο της ΔΕΘ, το οποίο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Χάρης Αθανασίου, συνταξιούχος, κάλεσε τους συναδέλφους του να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν αυξήσεις δεδομένου όπως είπε ότι τα τελευταία χρόνια καμία αύξηση δεν έχει δοθεί στους συνταξιούχους της χώρας.

Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι θα πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει τους συνταξιούχους: «εμείς με τις συντάξεις μας στηρίζουμε τις οικογένειες και τις οικογένειες των παιδιών μας πολλές φορές. Τα χρήματα που λαμβάνουμε «επιστρέφουν» στα ταμεία του κράτους αλλά και στην αγορά» είπε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου επικεντρώθηκε και στην λεγόμενη προσωπική διαφορά ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάργησή της πρέπει να είναι «σημαία» όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων συνταξιούχων ενόψει της ΔΕΘ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά σενάρια για την προσωπική διαφορά ενώ όπως επισημάνθηκε το κυβερνητικό επιτελείο έχει ζητήσει να μετρηθεί  το κόστος των προσωπικών διαφορών και τους συνταξιούχους που τις λαμβάνουν, ώστε να υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα για τις όποιες αποφάσεις.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ