«Οι Διευθύνσεις του υπ. Περιβάλλοντος δε σέβονται τις τοπικές κοινωνίες»

Τοπικά

Λάβρος ο Αλ. Καχριμάνης για τις αδειοδοτήσεις ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο του Ζαγορίου

«Άστραψε και βρόντηξε» για υπηρεσιακούς παράγοντες του υπ. Περιβάλλοντος ο περιφερειάρχης Ηπείρου το βράδυ του Σαββάτου από το Τσεπέλοβο όπου βρέθηκε, με αφορμή τη στάση των Γενικών Διευθύνσεων, για μία σειρά ζητημάτων και κυρίως για τις αδειοδοτήσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών και αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο του Ζαγορίου και όχι μόνο.

Ο κ. Καχριμάνης που και πρόσφατα επιτέθηκε σε ιδιαίτερα οξείς τόνους προς τις ίδιες υπηρεσίες για το θέμα των δασικών χαρτών, τόνισε, ότι το προσωπικό των Διευθύνσεων αυτών δε σέβεται την τοπική κοινωνία και έδωσε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα της αντιμετώπισης που έτυχαν αιτήματα των τοπικών φορέων από τις ίδιες υπηρεσίες.

«Αν δεν υπήρχαν κάποιοι κάτοικοι του Ζαγορίου να με ενημερώσουν και να με βοηθήσουν, ώστε να απευθυνθούμε στην κυβέρνηση και να την πείσουμε, ότι δε γίνεται να χαλάσουμε κάτι, για να φτιάξουμε κάτι άλλο, σήμερα θα είχαμε ανεμογεννήτριες στο Ζαγόρι. Το προσωπικό των Γεν. Διευθύνσεων στο υπ. Περιβάλλοντος παίζει με τους πολίτες και δε σέβεται τις τοπικές κοινωνίες. Ο δήμαρχος τούς ζητούσε να δώσουν άδεια για να βελτιωθούν οι δρόμοι πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες στο Μιτσικέλι και έλεγαν ότι δε γίνεται, ενώ οι ίδιοι έδιναν άδειες για να ανοίξουν δρόμους 50 και 60 μέτρων, για να περάσουν οι ανεμογεννήτριες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ