Ο Μάιος θα βγει με βροχές…

Τοπικά

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός με τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά.

Η αστάθεια αυτή θα συνοδεύσει όλο τον Μάιο που θα βγει χωρίς ηλιοφάνεια ενώ θα χρειαστεί να περιμένουμε για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι μιας και οι προγνώσεις θέλουν και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου να είναι βροχερές.

Δυστυχώς, σχεδόν όλος ο ανοιξιάτικος Μάης χάθηκε από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις ενώ προβλήματα δημιουργεί και η λασποβροχή που καλύπτει δρόμους, αυτοκίνητα και κοκκινίζει πεζοδρόμια και μπαλκόνια.

Ο Άρης Μπαρτζώκας ερωτηθείς εξήγησε ότι η αστάθεια του καιρού θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες και θα μένει έτσι μέχρι τέλος του μήνα. Η αστάθεια της άνοιξης είναι συνηθισμένη καθώς ουσιαστικά είναι μια μεταβατική περίοδος που συνοδεύεται από μεταβολές της θερμοκρασίας αλλά και από βροχές άλλοτε δυνατές και άλλοτε πιο ήπιες.

Η λασποβροχή επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα βοηθάει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα σωματίδια θα τα εισπνέαμε. Τώρα, τα σωματίδια υγροποιούνται και πέφτουν στο έδαφος και με αυτό τον τρόπο καθαρίζει η ατμόσφαιρα.

Στο μεταξύ, άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή των εκλογών. Η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές αλλά από το απόγευμα και μετά θα υπάρχει σταδιακή βελτίωση.

Οι Άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμοί Κελσίου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ